Igiena si Parodontita

Igiena si paradontologia
Igiena cavității bucale este esențiala în menținerea sănătății dinților. Curațarea profesională a dinților include un complexul de proceduri menite să îndeparteze de pe suprafața dinților depunerile de placă bacteriană și de tartru. Astfel se recomandă să se efectueze o curațare profesională a cavitătii bucale odată la 5-6 luni pentru prevenirea parodontitei.
Studiile științifice din domeniu au demonstrat de-a lungul timpului că spălarea dinților după fiecarea masă nu este suficientăpentru igiena noastra orală, mai ales că aceasta adesea este efectuată incorect. Curățarea profesională a dinților poate reduce de doua ori apariția cariilor și a paradantozei chiar și în cazul predispoziției genetice spre astfel de boli.

img_services

Înlăturarea tartrului dentară și netezirea suprafeței rădacinii dinților previn formarea plăcii dentare. Astfel curațarea profesională a cavitații bucale impiedică dezvoltarea proceselor inflamatorii cronice care pot duce la carii complicate și în final la pierderea dintelui.

Se recomandă curățrea profesională a dinților mai ales în scopul profilaxie cariei și parodontitei,înlăturarea mirosului neplacut din gură, profilația sîngerării gingiilor și înlăturarea plăcii dentare pigmentate. În clinica noastra bineficiați de servicii de înlăturarea a depunerilor de placă bacterianăși de tartru cu ajutorul unui aparat ultrasonor modern, absolut inofensiv. Următorul pas este cea mai simplăși indoloră metodă de înălbire a dinților, tehnologia „AirFlow”, efectul acestui gen de albire este de a aduce dinții la culoarea lor obișnuită. Iar apoi prin şlefuire se înlătură placa pigmentată sau așa-numita «placa fumătorului» Şlefuirea se efectuează cu paste abrazive, folosind diferite periuţe şi gume de cauciuc speciale, iar pentru suprafeţele de contact ale dinţilor – plăcuţe abrazive speciale, numite ştripsuri. În procesul curăţării dinţii sunt şlefuiţi până la luciu, fiind acoperiți apoi cu un elexir special ce restabilește și întărește imunitatea dinților.

 

 

Igiena profesională a dinţilor este absolut indoloră şi nu afectează smalţul, obturaţiile sau protezele dentare.
Doar în clinica noastră Dumneavoastră aveţi posibilitatea:
• să vă înlăturaţi placa dentară;
• să fortificaţi şi restabiliţi imunitatea dinţilor;
• să reduceţi de 2 ori riscul apariţiei cariei şi parodontozei;
• să primiţi o consultaţie gratis, privind igiena corectă şi efectivă a dinţilor şi cavităţii bucale.

Pentru menținere sănătoasă a dinților nu este suficientă doar vizita la stomatolog și curățarea profesională, dar mai este necesară și o igiena bucală riguroasă, spălarea de cel puțin doua ori pe zi a a dinților, folosirea apei de gură și a aței dentare.Ața dentară
Specialiștii noștri vă reamintesc că numai ața dentară îndepărtează resturile de mîncare care se lipesc pe dinți și între dinți. Și anume aici se începe îmbolnăvirea gingiilor. Placa dentră se acumulează pe dinți și în locurile greu accesibile în periajul zilnic, Ața dentară îndeparteaze placa dentară dintre dinți ajungînd în cavitatea gingivală, unde se adună cele mai multe bacterii. Folosirea zilnica a aței dentare reduce semnificativ riscul apariției tartrulu dentar, care duce la distrugerea dinților.
Ața dentară se folosește de obicei odată pe zi – seara, înainte de culcare. Este varianta optimă, reeșind din faptul că numărul bacteriilor în cavitetea bucală crește în timpul somnului.
Instruirea copilului privind igiena orală este recomandată de la vîrsta de doi ani. Primul pas este clătirea cavității bucale dupa fiecare masă, în special după desert. Iar apoi copilul poate fi învățat tehnici de periaj corect.Este necesar ca copilul să perceapă curățirea dinților la fel de firesc ca și primirea mesei. Iar cel mai bun exemplu este cel al părinților.

Tehnica de spălare corectă a dinților este foarte importantă, se execută mișcări rotative, pe exteriorul și interiorul dinților (pe verticală), exercitând o apăsare mai mare spre partea cu care mestecăm sau mușcăm. Durata optimă pentru un periaj este de circa 3 minute. Dacă este posibil, e bine ca spălatul pe dinți să se realizeze după fiecare masă, iar dacă nu, cel puțin, de două ori pe zi (o dată dimineața, după micul dejun și o dată seara, înainte de culcare).
Se recomandă folosirea periuților de dinți cu perii artificiale și de dimensiuni mici (pentru facilitarea manipulărilor în cavitatea bucală).

Apa de gură nu poate înlocui curățarea dinților, iar în cazul copiilor de pînă la 6-7 ani este strict interzisa din cauza conținutuli înalt de fluor.Și nu uitați că dinții sunt curățați de peria de dinți și nu de pastă. Aceasta din urmă fiind doar un ajutător care înlătură microbii și mirosul neplăcut. Pasta de dinți nu trebuie folosităîn cantități excesive, mai ales în czul copiilor.
Specialiștii clinicii noastre vă vor oferi cu placere o consultație privind igiena orală corectă