Cum corect să vă spălați pe dinți?

Suntem cu toti convinsi ca stim sa ne spalam pe dinti corect, dar este chiar asa? Este important sa va periati regulat si corect pentru a combate si indeparta placa – o pelicula incolora, aderenta de bacterii care creste pe sau printre dinti si pe linia gingivala. Fara indepartarea acesteia, placa se acumuleaza si poate cauza carii, hemoragii gingivale, distrugerea tesutului osos care sustine dantura, si chiar pierderea dintilor.

Spalati-va pe dinti de doua ori pe zi cate 2 minute, alocand cel putin cate 30 secunde pentru fiecare cadran. Iata o metoda recomandata frecvent pentru folosirea unei periute de dinti manuale. Pentru suprafata externa plasati periuta la un unghi de 45 grade fata de suprafata verticala a dintilor. Folositi miscari lente, verticale, dinspre gingie spre dinte (de la rosu la alb) Folositi aceeasi miscare pentru a curata suprafetele interne si externe ale dintilor. Pentru a curata suprafata interna a dintilor frontali, tineti periuta orientata spre sus si folositi miscari lente sus-jos. Cu miscari de du-te-vino se periaza numai suprafetele care efectueaza masticatia. Asigurati-va ca periati si dintii din spate. Periati si limba – aceasta va asigura o respiratie proaspata.
Sfaturi pentru periajul corect

Este important sa va spalati pe dinti de doua ori pe zi in fiecare zi pentru a indeparta acumularile de placa si resturile alimentare dintre dinti. Folositi o periuta de dinti de calitate de la Oral-B® si o pasta de dinti fluorurata Blend-a-med.
Pentru a pastra sanatatea danturii vizitati regulat medicul dentist si folositi tehnica de periaj corecta.
Schimbati periuta de dinti la fiecare 3 luni, la recomandarea medicului dentist.
Periati si limba pentru a preveni respiratia neplacuta.
Intrebati dentistul despre tehnica de periaj corecta si despre periuta de dinti Oral-B® cea mai potrivita pentru nevoile dumneavoastra.
Date suplimentare despre periajul corect

Schimbati periuta de dinti la fiecare 3 luni, la recomandarea medicului dentist, sau chiar mai repede daca perii par uzati sau indoiti. Periutele de dinti indeparteaza mai multa placa decat cele uzate. Oral-B® a inventat perii albastrii Indicator care va reamintesc cand este timpul sa schimbati periuta.

Tehnica de periaj corect pentru periute electrice

Ghidati capul periei incet, de la un dinte la altul, respectand curbura gingiei si forma fiecarui dinte.Mentineti nemiscat capul periei pentru cateva secunde inainte de a trece la dintele urmator.
Nu uitati sa acoperiti toate regiunile, inclusiv suprafetele interna si cea folosita pentru mestecat, precum si zona din spatele dintilor posteriori.
Deplasati periuta de dinti de-a lungul liniei gingiei.